Bloggstatistik till din blogg

Det finns många sätt att få koll på hur många som läser din blogg och hur dom hittar till den. Här nedan visar vi hur du kan göra för att få koll på hur många bloggläsare du har och hur dom hittar till din sajt.

Vill du ha fler läsare av din blogg? Klicka här för att se hur du får fler besökare!

Google Analytics – Den Ultimata Statistiktjänsten

Om du vill ha bra koll på vilka som besöker din blogg, vilka inlägg de läser, vad de har för webbläsare, m.m. rekommenderar vi start att du anmäler dig för ett gratis Google Analytics konto (http://analytics.google.com/).

Med Google Analytics får du inte bara information om hur många läsare din blogg har, du får även information om vilka sökord dom använder för att nå dig och från vilka sökmotorer och andra sajter dom kommer. Du kan även se vilka av dina inlägg som har mest läsare, hur länge dina läsare stannar, hur många sidor dom läser på din blogg, och ytterligare massor med andra detaljer om dina bloggläsare.

OBS! När du skapar en ny siteprofil hos Google Analytics, skriv namn.bloggsida.se och INTE www.namn.bloggsida.se.

Om du inte kan se ”Ultimate GA” under ”Inställningar” har du inte aktiverat tillägget. Gå då till ”Tillägg” och aktivera det.

Gå sedan till ”Inställningar”->”Ultimate GA”, fyll i det ID-nummer du får när du skapar en webbsajtprofil hos Google Analytics i fältet ”Account ID”. ID-numret har formatet ”UA-123456-78″. Klicka sedan på ”Update options” så kommer koden placeras på din blogg.

Du klistrar alltså inte in hela den kod du får från Google Analytics, bara ID-numret som står i den koden.

Om du inte hittar ditt Google Analytics webbsajtkonto-ID kan du göra så här:

Gå till https://www.google.com/analytics/settings/. Till höger om din bloggadress ser du en text som ser ut som UA-123456-78. Det är ditt ID som du ska skriva in i ”Account ID” under ”Inställningar”->”Ultimate GA” på din bloggs administrationssida.

Gå sedan tillbaka till Google Analytics och bekräfta att du lagt upp koden så statistiken kan aktiveras. Du kan bekräfta genom att klicka på ”Check Status” i kolumnen ”Status” när du loggat in. Ibland är Google Analytics lite trög och man kan få vänta ett tag eller säga åt Google Analytics att kolla upp din blogg igen innan den börjar samla besöksstatistik.

Fler Statistikalternativ

Det finns fler alternativa gratis statistiktjänster som dock inte kommer i närheten av vad Google Analytics kan leverera i form av detaljer, men som i alla fall kan ge dig en koll på hur många som besöker din bloggsida.

Hos ovanstående tjänster får du en HTML-kod som du ska lägga till på din sajt. Enklaste sättet för dig att lägga till denna HTML-kod är att i din administrationspanel, under ”Design” -> ”Widgets”, lägga till ett textfält i din sidomeny.

Du kan använda en text-widget som du hittar i “Tillgängliga widgets”. Klicka på “Lägg till” för att föra över den till sidpanelen. Klicka på “Redigera” för att få upp en ruta där du kan fylla i en titel och en större ruta där du kan fylla i HTML-koden för räknaren.

Skriv ”Statistik” i den lilla rutan längst upp och klistra in HTML-koden i den stora rutan. Klicka sedan på ”Ändra” för att spara ändringarna och klicka därefter på ”Spara Ändringar” så ska din besöksräknare dyka upp i din sidomeny på din blogg.

Mer om ”Widgets” hittar du här.

186 kommentarer

LÄMNA EN KOMMENTAR

« Tillbaka till textkommentarer

Annonser

Nyligen aktiva medlemmars avatarer

medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar
medlemsavatar

Medlemmar

Bloggsida.se