Menu

PewDiePie


PewDiePie, eller Felix Arvid Ulf Kjellberg som han egentligen heter, är en svensk YouTuber som är född och uppvuxen i Göteborg. Hans kanal fokuserade de första åren på gaming, då han filmade när han spelade och kommenterade datorspel. Nu för tiden är det inte lika mycket gaming på kanalen, utan han sitter mer och pratar om olika intressanta ämnen. Han publicerar dessutom videor flera gånger i veckan, vilket kan vara en av anledningarna till hans enorma popularitet runt om i världen. Hans kanal var faktiskt en av de snabbast växande under 2010-talet – inte illa för någon i lilla Sverige.

I dagsläget har PewDiePie över 95 miljoner prenumeranter och han vill bli den första att nå 100 miljoner prenumeranter, men just nu kämpar han om följare mot en indisk kanal och de leder just nu (april 2019) med drygt 1,4 miljoner följare. PewDiePie har vunnit en hel del utmärkelser och blivit utsedd till en av världens 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine. Han har dessutom slagit två rekord, bland annat ett Guiness världsrekord. I den här artikeln har vi grävt djupare och kommer ge dig all information du behöver om PewDiePie. Läs vidare för att få veta allt!

Början av YouTube-karriären

Felix Kjellberg startade sin YouTube-kanal år 2010 och den fick ganska snabbt många besökare och prenumeranter. När han hoppade av sina studier 2012 började hans kanal öka snabbt i popularitet. År 2013 hade han sex miljoner prenumeranter och konkurrerade med andra stora namn bland världens YouTube-vloggers. Under slutet av 2013 blev hans kanal den mest sedda i världen med över 17 miljoner prenumeranter. Han hade då passerat den mycket populära komikerduon Smosh som hade haft ledningen över antal prenumeranter tidigare. Hans kanal har sedan dess fortsatt att växa mer och mer till att nu ha över 90 miljoner prenumeranter.

Framgångarna

PewDiePie har nått stora framgångar genom sin YouTube-kanal. Som vi nämnde i introduktionen utnämnde bland annat tidskriften Time Magazine honom till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Han har fått ett Guinness världsrekord för flest prenumeranter på YouTube någonsin samt rekordet att först nå 45 miljoner prenumeranter, vilket han gjorde i maj 2016. Nu, år 2019, har antalet prenumeranter vuxit till över 95 miljoner prenumeranter, vilket i princip är 10 gånger mer än hela Sveriges befolkning! PewDiePie var sommarpratare på Sommar i P1 och med tanke på hans stora internationella karriär spelades hans program in både på svenska och engelska.

PewDiePie vs. T-series

Det var under 2018 som en kamp startade mellan PewDiePie och en indisk kanal kallad T-series om antalet prenumeranter på YouTube. Just nu leder T-series, men under hela början av 2019 har ledningen ändrats mellan de två kanalerna. PewDiePie har bland annat gjort en disslåt riktad åt T-series. Kampen handlar för PewDiePie om att vara den första med 100 miljoner prenumeranter. Han släppte ytterligare en disslåt under 2019 kallad “Congratulations”. Detta är en kamp som följs av många och det finns kanaler som sänder livestreams om hur många följare de två kanalerna har. På så sätt kan de följa vem som når 100 miljoner följare först.

Privatlivet

PewDiePie heter som sagt Felix Kjellberg och han är född år 1989. För sin unga ålder har han verkligen nått långt och är känd i hela världen. När det kommer till privatlivet har han förlovat sig med sin flickvän som han varit tillsammans med sedan år 2011, Marzia Bisognin. Hans mamma var tidigare CIO för Kappahl och hans pappa är VD för ett IT-företag. PewDiePie bor i Brighton, England, sedan år 2013 och innan dess flyttade han mellan Italien och Sverige. Vi kommer säkerligen att få se mycket mer av den svenska YouTubern PewDiePie i framtiden – med en så stor följarskara är möjligheterna många.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *