Menu

Roomie


Roomie, även känd som RoomieOfficial, är en svensk YouTuber, komiker, sångare och låtskrivare. Han är även känd för att ha skapat några PewDiePie-låtar, till exempel His Name is PewDiePie. Han har också en serie kallad Slap It On Reddit som är mycket populär bland tittarna. 2010 startade han sin YouTube-kanal och har sedan dess stadigt vuxit sig större bland tittarna.

Vi har tagit en titt på Roomies karriär och vad för spännande det finns att veta om honom och hans liv. Vem är egentligen killen bakom YouTube-kanalen? Visste du till exempel att han har jobbat med musikproduktion sedan han var 13 år gammal? Han spelar flera olika instrument och är väldigt intresserad av musik. Lär dig mer om honom för att läsa vidare!

Vem är Roomie?

Roomie heter egentligen Joel Berghult, och han kallar sig en svensk singer-songwriter, enmansband, musikproducent och underhållare. Han föddes i april 1988 och är med andra ord fortfarande ung. Han är född och uppvuxen i Lerum, som är en förort till Göteborg. Hans pappa är en begåvad amatörmusiker som släppt två egna album, så det är inte så konstigt att Roomie har ett musikintresse.

Ända sedan han var barn har Roomie spelat flera instrument och han fick av sin pappa både instrument och mjukvara till att producera musik. Det har givetvis hjälpt honom väl på vägen. Han gick även musiklinjen på Ljungskile Folkhögskola där han specialiserade sig på jazztrummor. Under tiden på folkhögskolan utvecklade han sin sång, musikproduktion och sina andra instrumentella färdigheter.

YouTube-karriären

Projektet Roomie startade han i maj 2010, och han laddade upp sin första musikvideo på YouTube i september 2010. Han är mycket populär för sina “One Guy, __ Voices” där han härmar röster i sina videor. Han har spelat in covers av flera olika poplåtar från exempelvis Maroon 5 och Taylor Swift, samt att han har skrivit flera egna låtar.

När han hade laddat upp sina låtar blev han uppmärksammad av en del andra YouTubers som ville att han skulle skriva låtar åt dem. Roomie har i dagsläget över 4 miljoner prenumeranter på YouTube och skaran växer ständigt då han fortfarande är aktiv på kanalen med både musik och underhållning. Hans mest populära video har långt över 50 miljoner visningar.

Roomie, PewDiePie och hans musik

Vi antar att du vet vem PewDiePie är och han och Roomie har god kontakt. Roomie har skrivit låtar till PewDiePie, så som Fabulous!, Brofist och His Name Is PewDiePie. PewDiePies låt Fabulous! är en av Roomies mest populära låtar som har haft över 31 miljoner visningar och som släpptes på PewDiePies största kanal. Låten har även varit med i datorspelet Roblox.

Han har släppt flera andra populära låtar och en av dem heter It’s Muffin Time. Han har samarbetat med andra YouTubers så som Rob Scallon och Boyinaband till exempel. Roomie har också gjort covers på låtar från datorspelsvärlden, som till exempel Still Alive från spelet Portal. På hans kanal hittar du en blandning av både covers och egenskrivna låtar.

Slap It On Reddit

Slap It On Reddit är en serie som Roomie har på sin kanal. Där recenserar han bland annat musikrelaterat innehåll så som videor och andra saker han får ta emot på Reddit. Det är en väldigt populär serie, kanske har du något som du själv vill skicka till honom? Det är i vilket fall som helst en underhållande serie att följa.

Sammanfattning

Roomie heter egentligen Joel Berghult och kommer ursprungligen från Lerum. Han är en musiker, låtskrivare och underhållare som både skapar och producerar musik. Mest känd är han för sin YouTube-kanal RoomieOfficial där han lägger ut sin musik och mycket annat. Han har för närvarande över 4 miljoner följare och skaran växer stadigt. Vi kan förvänta oss att se mer av den här killen i framtiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *