Menu

Vlad Reiser


Vlad Reiser vars riktiga namn är Vladislav Melesjtjenkov är en svensk artist och YouTuber med över 400 000 prenumeranter. Han föddes den 7 maj år 1993 i Vitryssland. År 2002 vid 9 års ålder flyttade Vlad med sina föräldrar till Sverige. Vid 21 års ålder startade Vlad sin YouTube-kanal där han beskriver sig själv som en vanlig grabb med mycket energi och många idéer. Flera gånger i veckan bjuder Vlad sina fans på härliga videos. Mest känd är han för sina tester, utmaningar, spratt och reaktioner. Han har även en YouTube-kanal tillsammans kompisen Daniel vid namn NormelTV.

Vlad har även haft ett barnprogram ”Hey Nickelodeon Med Vlad & Athena” på barnkanalen Nickelodeon. Något som ledde till att han belönades med ett pris på Nickelodeons gala Kids’ Choice Awards. I skrivande stund har Vlad 272 000 följare på sin instagram där hans fans får ta del av hans privata liv. 2019 deltog Reiser i Melodifestivalen med låten ”Nakna i Regnet”. Låten har han själv varit med och skrivit tillsammans med Chris Enberg, John Hårleman och Lukas Nathanssion. Han tävlade i andra deltävlingen där han tog sig till andra chansen. Resan tog tyvärr slut där då han blev utslagen av artisten Nano.

NormelTV

Den 30 maj 2013 skapade Vlad Reisner tillsammans med Daniel Norlin en YouTube-kanal under namnet NormelTV. Vlad var endast tjugo år när YouTube äventyret började. Bakgrunden till detta är följande. Vlad hade legat hemma en större tid efter en olycka och tittat på massor av komiska klipp. Det var då han tänkte; detta är ju jättekul, varför inte testa? Det var då Vlad och Daniel började med att lägga upp videos där de utför roliga experiment, prövar på saker, scare pranks, prank wars, sociala experiment och mycket mer. I skrivande stund har kanalen 591 304 prenumeranter och över 70.5 miljoner visningar på sina videos.

Egen YouTube-kanal

Ett år efter succén med NormelTV lanserade Vlad sin egen YouTube kanal den 22 oktober 2015. Här delade och delar Reiser med sig av vloggar, pranks, challenges, gaming och reaktioner. I dessa videos kan du få reda på vad som händer om man har handen i vatten i 24 timmar eller vad händer om man lägger stressbollar i ett våffeljärn? Han har även börjar med att reagera på sig själv, som exempelvis på sitt uppträdande i melodifestivalen eller på sin medverkan i farmen VIP. I skrivande stund har kanalen 456 846 prenumeranter. Hans videos har 98 049 371 visningar

Melodifestivalen

Vlad Reiser var med deltagare i Melodifestivalen 2019 med bidraget ”Nakna i Regnet”. Låter är skriven av artisten själv tillsammans med Lukas Nathansson, John Hårleman och Chris Enberg. Han var med i deltävling två i Malmö och tog sig vidare till Andra chansen. Där mötte han artisten Nano med bidraget ”Chasing Rivers”. Andra chansen var slutet på äventyret då Nano slog ut Vlad från tävlingen. ”Nakna i regnet” var en kärlekslåt med ett dansvänligt tempo. Låten handlar om att våga älska och våga jaga sina drömmar. Efter hans första uppträdande laddade Vlad upp en video där han reagerade på sitt eget uppträdande.

Rolig fakta

Vad många inte vet om Vlad Reiser är att han har svart bälte i kung fu. Han är även en certifierad personlig tränare. När han var 15 år gammal räddade Vlad sju kattungar från att drunkna och blev belönad med en hedersmedalj från Svea län. Vlad var även med i 2019 års upplaga av Farmen VIP. I programmet försöker Vlad leva som man gjorde för hundra år sedan tillsammans med andra kändisar som Sigrid Bernson, Amir Akrouti, Dogge Doggelito, Anna Sahlene och Regina Lund. Han blev utslagen ur programmet av vännen och tv-profilen Saga Scott. Tävlingen som blev hans slut var en duell i mjölkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *