Menu

Linn Ahlborg


Linn Ahlborg är en av Sveriges absolut största YouTubers. I skrivande stund har hon över 400 000 följare som alla prenumererar på hennes kanal. Hon postar främst videor om sitt dagliga liv och följarna får bland annat se när hon bakar med sin pappa eller har frågestund tillsammans med sin bror. Linn har dessutom ett Instagram-konto där hon närmar sig 600 000 följare. I snitt lägger hon upp en video i veckan men det varierar lite. Hon är väldigt öppen om sitt privatliv och väldigt frispråkig i sina videor. Det är en av anledningarna till att hon är så populär.

Linn Ahlborg har tack vare sin YouTube-kanal fått många samarbeten och bland annat designat ett flertal klädkollektioner. Hon lägger även upp regelbundna samarbeten på sina sociala medier från olika företag där hon marknadsför deras produkter. Men vem är egentligen Linn och hur kommer det sig att hon har blivit så framgångsrik? Från början kommer hon från Gävle och är född 1999. Hon har alltså lyckats nå stor framgång trots att hon fortfarande är väldigt ung. Hennes barndom var normal och växte upp tillsammans med sin mamma, pappa och sin äldre bror. Hon började faktiskt blogga när hon bara var 10 år.

Starten som vloggare

Den första videon som Linn lade upp på YouTube kommer från 2013. Vi kan därför säga att hon är en av veteranerna i branschen. Förutom sina sociala kanaler som YouTube och Instagram driver hon även en av landets största bloggar där hon postar regelbundet. Hon är verkligen en av de mest älskade mediaprofilerna för tillfället. Efter att hon hade tagit studenten 2018 gick flytten till Stockholm. Det är också här som de flesta vloggare håller till och där det finns flest möjligheter. På fritiden gillade Linn tidigare att spela innebandy, vilket hon också gjorde i sju år i hemstaden Gävle.

Blev miljonär redan som tonåring

Det är faktiskt ingen hemlighet att de flesta vloggare tjänar otroligt mycket pengar på sitt yrke. Flera av dem är idag miljonärer och så även Linn. Hennes främsta inkomster får hon från YouTube, Instagram och sin blogg men hon har även flera projekt vid sidan av. Som vi tidigare nämnde har hon designat flera klädkollektioner, bland annat med det kända varumärket NA-KD. De har även jobbat med andra stora svenska profiler som till exempel Bianca Ingrosso. Dessutom har Linn släppt sin helt egna parfym kallad Hotshot via ett samarbete med Nordicfeel. Hon tjänade sin första miljon under 2017 vilket är mycket imponerande.

Håller privatlivet för sig själv

Linn är som sagt väldigt öppen och frispråkig på sin YouTube-kanal, men är samtidigt noga med att hålla privatlivet för sig själv. Hon avslöjar ingenting om eventuella pojkvänner eller liknande. Det beror delvis på en incident för några år sedan när en privat bild på henne började spridas i media. Något som hon också har talat öppet om i en av sina videor. Det är inte heller så konstigt att hon gärna väljer att hålla sitt kärleksliv privat då hon har en så stor grupp som följer henne. Kanske är det något hon kommer tänka annorlunda om i framtiden.

Sammanfattning

Linn Ahlborg driver inte bara en av Sveriges största YouTube-kanaler utan även en av Sveriges största bloggar. Samtliga videos som hon lägger upp är på svenska och handlar främst om hennes vardagliga liv. Hon tjänade sin första miljon redan 2017 och då var hon inte ens 18 år fyllda. Hon har haft flera stora samarbeten bland annat med Nordicfeel och NA-KD. Du kan följa henne via YouTube men också via hennes blogg och Instagram. I nuläget har hon över 400 000 följare som prenumererar på hennes YouTube-kanal. Vi är övertygade om att vi kommer att se mycket mer av henne i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *