Menu

Jocke & Jonna


Joakim Lundell, som kallas för Jocke, är född 1985 i Vadstena och bar då namnet Joakim Berg. Jocke hade en trasslig uppväxt med flertalet fosterhem och levde till och med som hemlös under en period. Karriären tog fart när han deltog i Kanal 5:s dokusåpa “Kungarna av Tylösand” år 2010. Dokusåpan handlade om att följa ett gäng ungdomar under en festsommar i Tylösand.

Joakim Lundell tog artistnamnet “Jockiboi” och började blogga och göra YouTube-videos efter dokusåpapremiären, och succén var ett faktum. År 2013 träffade Jocke flickvännen vid namn Jonna Lundell och de skapade en gemensam YouTube-kanal som direkt fick stort genomslag hos YouTube-publiken. Joakim Lundell tilldelades pris som “Årets stjärnskott” och år 2016 fick han motta pris för ” Årets dolda kamera” tillsammans med Jonna Lundell under Guldtuben-galan.

Lundells pranks

Den första gemensamma kanalen paret gjorde på YouTube hette ” Jocke & Jonna” men blev senare omdöpt till “Lundells pranks”. I denna succé till YouTube-kanal som skapades i helt rätt tid för att slå igenom som YouTuber, kunde följarna se Jocke och Jonnas vardag. Kanalen var fyllda med pranks som de utförde på varandra och följarna fick ofta följa med bakom kameran.

I “Lundells pranks” kunde du inte bara se pranks utan kanalen var också fylld med utmaningar och övriga inslag från parets vardag. Under tiden de arbetade med kanalen fick de motta mängder av hatmeddelanden från omgivningen både live och online. Skadegörelse blev en vardag och efter att det gifta paret valde att göra slut en period eskalerade hatet till en nivå som blev ohanterbar.

Giftemål

När Jocke & Jonna skulle motta priset för “Årets dolda kamera” under Guldtuben-galan friade Jocke på scenen och förlovningen var ett faktum. När bröllopet skulle planeras gjordes en serie på TV3 och Viafree där följarna kunde följa med på hela planeringen till den stora dagen. Den 9 juli år 2016 blev de äkta makar och Joakim tog då efternamnet Lundell.

“Lundells pranks” hade med tiden bytt namn till Jocke & Jonna och när hatet blev för mycket för dem båda valde de att lägga ner kanalen helt till slut. Efter att paret haft ett uppehåll från varandra hittade de tillbaka till varandra och efter att det äkta paret hittade varandra dröjde det inte länge innan de började med YouTube igen.

Guldtuben

Under våren 2017 producerade Jocke och Jonna en serie på Viafree som hette “Jocke & Jonna möter” och i samband med denna och efter att de börjat lägga upp videos på YouTube igen fick de också stora framgångar på Guldtuben-galan. Följarskaran för Sveriges största YouTube-par är trogna och de följer paret i alla hinder som de möter. De vann totalt fyra priser under galan 2017.

Den 28 oktober 2018 fick paret sitt första barn, en dotter som fick namnet Lunabelle. På senare tid har parets YouTube-karriär förändrats lite, den idag är mer seriös och följarna får en närmare insikt i vardagen. Efter att paret köpt en villa har fokuset på kanalen legat mycket på renovering, och huset som köptes har kantats av mängder av problem.

Kanalen genererar en stabil inkomst

Jocke och Jonna speglar sitt liv på ett ärligt sätt, och de visar den råa verkligheten med både psykiska problem och livet med småbarn. De har bland annat lagt upp en video från Jonnas förlossning. Idag har de upp emot 900 000 följare på kanalen och den genererar en stabil inkomst till paret som i stort sätt endast arbetar med sociala medier.

Böcker

Jocke har skrivit och gett ut två självbiografier. Den första släpptes i oktober 2017 och blev omskriven i medierna efter att andra influensers blivit uthängda. En andra bok släpptes under 2018 och hette “Du är inte ensam”. Jonna har även hon släppt en bok som du kan hitta både i butik och online, denna bok släpptes 2018 och heter “PMS-kossan”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *