Menu

Vår sida om de bästa svenska YouTube vloggers


Välkommen till vår sajt där vi tittar närmare på några av de största svenska vloggarna på YouTube i nuläget. Men vad är egentligen en vlogger? Enkelt förklarat är det helt enkelt någon som filmar sitt liv och lägger upp på YouTube. Ofta kombineras detta med andra sociala kanaler som till exempel Instagram. Många av dem kan idag leva på det.

En del vloggers är inriktade på ett speciellt tema som till exempel spel, mode eller humor. Många är också så kallade livsstils-vloggers och bloggar om deras vardagliga liv. Vi kan till exempel på följa med när de går på stan eller är hemma och lagar mat. Många marknadsför också olika produkter eller företag i samband med att de gör en video.

Viktigt att skapa sin nisch

Idag är det väldigt vanligt att vilja bli känd och kunna jobba med sina sociala medier. Det betyder att konkurrensen är stenhård mellan de som vloggar. Du måste bygga ditt eget varumärke och ladda upp videos som sticker ut. Ett exempel är vloggaren Margaux Dietz som filmade sin egen förlossning. Denna video har fått över 1 miljon visningar.

Alla som vi tar upp på sajten har lyckats särskilja sig från mängden och gjort sitt namn till ett varumärke. Kanske har de börjat som bloggare och sedan övergått till YouTube. På så sätt har de redan lyckats hitta en grupp läsare som är intresserade av vad de gör. Andra har blivit kända genom TV och fortsätter sedan på egen hand genom sin YouTube-kanal.

Sociala medier är här för att stanna

För många låter det säkert konstigt att det är möjligt att leva på att filma sig själv och sitt liv. Men det är precis vad dessa människor har lyckats med. De som vi tar upp på listan har tusentals följare och det finns inget som talar för att detta kommer minska inom den närmaste tiden. De är helt enkelt moderna kändisar.

Tidigare använde sig företag oftast av skådespelare, modeller eller artister när de ville marknadsföra sina produkter. Idag är det vloggers som står för detta. Många av dessa har otroligt stort inflytande på sina följare och vilket gör det enkelt för företag att nå ut med sina produkter. Vi kan med säkerhet säga att sociala medier inklusive YouTube är här för att stanna.

Få egen inspiration

Vårt mål med denna sajt är att de ge dig inspiration och lära dig lite mer om våra största vloggers just nu. Vem vet? Kanske blir du inspirerad av att starta din egen kanal. Det är faktiskt mycket enklare än du tror. Allt du behöver är en kamera och en internetuppkoppling. Sedan är det bara att köra på.

Du kan lära dig mycket genom att titta på andra. Studera vloggers och se hur de gör när de filmar, men kom ihåg att inte kopiera utan att hitta din egen stil. Vi hoppas så klart också att du får inspiration genom att läsa våra artiklar. Vi uppdaterar sajten regelbundet med nytt innehåll eftersom det är en bransch som är i stadig förändring.

Vad du kommer hitta på sajten

I första hand kommer vi att fokusera på olika vloggers. Vi har valt ut sådana som vi tycker har ett bra innehåll och som är inspirerande att följa. Vi försöker också ta vloggers med olika stil så det finns något för alla. Du kommer också få tips på vilka videos vi tycker att du ska se från en särskild vlogger.

Sammanfattning

Vloggare är dagens kändisar och de största av dem har ett enormt inflytande. Det är inte konstigt att så många vill jobba med dem. Här på sajten tittar vi närmare på några av de största svenskarna vloggarna just nu och går in på varför just de blivit så stora. Du kommer också kunna läsa mer om vad en vloggare gör i allmänhet. Välkommen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *